HTML

objektíven a szcientológiáról megint

Az oldal forrása egy Reformer nevű srác bolgja , ami szőrén szálán eltünt, jó információ forrás . Legyen itt mindenki okulására.

Friss topikok

BETEG JOGOK

2008.05.22. 09:06 harmatOSA

Egy-két kattintás, és jön a segítség?
A Szcientológia Egyház által létrehozott civilszervezet is ellátja a betegek jogi védelmét - derül ki az egészségügyi kormányzat háttérintézményének honlapjáról. Ebben az igazgató nem talál kifogásolnivalót.
Utoljára frissítve: 2008. május 8., 09:13

Jogi segítségnyújtással, információs
anyagok készítésével, pszichiátriai kezeltek jogi védelmével foglalkozik az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány. A kiemelten közhasznú szervezetet többek között az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet (ESKI) honlapján lehet föllelni a Jogvédelem fülre kattintva. Az alapítvány saját honlapjáról kiderül: az angol rövidítéssel CCHR-nek nevezett szervezetet a Szcientológia Egyház és Thomas Szasz pszichiáterprofesszor hozta létre az Egyesült Államokban, s a világ harmincnégy országában működik. Legfőbb feladatának tekinti, hogy kivizsgálja és feltárja a pszichiáterek által elkövetett visszaéléseket. Nálunk 1994 óta, alapítványi formában működik a szervezet, s honlapja szerint azóta több száz panaszos kereste föl.

Kérdés persze, hogy a pszichiátriai gyógykezelésekkel kapcsolatban meglehetősen sajátos véleményt kialakító Szcientológia Egyház által létrehozott szervezet hogyan kerülhetett föl a szaktárca legnagyobb háttérintézményének honlapjára. Kincses Gyula volt államtitkár, az ESKI igazgatója szerint ebből már volt ügy, de nem lehet szelektálni a szervezetek között. "A bíróság által bejegyzett, legálisan működő egyházról van szó, ezért ha jelentkezik, hogy szeretné jogi védelmét megjeleníteni az ESKI honlapján, egy tisztviselőnek nincs mérlegelési lehetősége" - mondta Kincses Gyula. Közölte: az intézetnek a széles körű tájékoztatás a dolga, az általuk ismert szervezeteknek teret adnak, egyébként nem tudja, hogy a CCHR magyarországi szervezete hogyan került föl az ESKI honlapjára. Az igazgató szerint "nincs szándékosság a dologban, és a történelem során mindig baj volt abból, ha szelektáltak az egyházak között".

http://fidesz.hu/index.php?Cikk=113940

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivenaszcientologiarolmegint.blog.hu/api/trackback/id/tr76481790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása