HTML

objektíven a szcientológiáról megint

Az oldal forrása egy Reformer nevű srác bolgja , ami szőrén szálán eltünt, jó információ forrás . Legyen itt mindenki okulására.

Friss topikok

EGY-HÁZ VAGY EGYHÁZ?

2008.05.22. 08:34 harmatOSA

Európát is megcélozták

A ma is nagyon erős hierarchikus rendszerben működő, amerikai központtal Clearwater városából irányított szervezet jelenlegi vezetője a St. Petersburg Times című lapnak adott nyilatkozatában elmondta, céljuk hogy az öreg kontinensen is minden országban egyházként tekintsenek rájuk, mellyel az Alkotmányvédelmi Hivatal szerint leginkább Németországra utaltak.

Spanyolországban mindenesetre sikernek könyvelhetik el, hogy Madridban az Igazságügy-minisztérium január elején ellenjegyezte a Szcientológia Egyház vallási szervezetként való bejegyzését a Vallási Szervezetek Jegyzékébe, összhangban a Spanyol Legfelsőbb Bíróság korábbi döntésével - írta a Szcientológia Egyház Budapest közleményében.

 



Ezzel együtt Európában, számos országban gonosz és kártékony szektaként tekintenek a szervezetre a kormányok, s Nyugat-Európa-szerte komolyan figyelik őket a titkosszolgálatok.
Szeptemberben a belga ügyészség közlése nyomán az A La Libre Belgique című lap közölte: zsarolás, csalás és egyéb törvénytelenségek gyanúja nyomán vádat emelnek a Szcientológia Egyház ellen Belgiumban. A két éven át folytatott vizsgálódások eredményeként illegális orvosi tevékenység, a magánélet szentségének megsértése, bűnszövetkezetben való részvétel és a kereskedelmi szabályok be nem tartása is szóba jöhet vádként. A belga szcientológusok ezekre reagálva közölték: az állam lejárató kampányt folytat ellenük.

Vállalkozásokat tömörítenek

A Szcientológia elveit követő vállalkozóknak külön egyesületük van, mely Magyarországon is több száz céget számlál. A WISE nevű egyesület saját definíciója szerint vállalatvezetési elveket és gazdálkodási mechanizmusokat ad tagjainak, melynek egy része fizetős tréning, a másikat pedig önkéntes hozzájáruláson keresztül finanszírozzák.

A szcientológusok nyíltan felvállalt ernyőszervezeteik révén tanulástechnikát, drogterápiát, a bűnözési hajlam megszüntetését, emberi jogokat, üzletvezetési elméletet, eladástechnikát és további ismereteket terjesztenek, melyeknek azonban a hátterében mindig L. Ron Hubbard tanai és a Dianetika című könyv áll.

A központi épület belsõ tere (Fotó: MTI)

http://www.fn.hu/kulfold/20080108/egesz_europaban_harcolnak_szcientologusok/?oldal=2

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivenaszcientologiarolmegint.blog.hu/api/trackback/id/tr29481727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása