HTML

objektíven a szcientológiáról megint

Az oldal forrása egy Reformer nevű srác bolgja , ami szőrén szálán eltünt, jó információ forrás . Legyen itt mindenki okulására.

Friss topikok

hogy csináld meg a millióid ,és meddig viheted?-gazdaságtan scn mósdra

2008.03.03. 17:03 harmatOSA

http://www.helikonportal.net/?q=node/899

Ír befektetők - golfpálya - szcientológia

Szcientológia önkéntes lelkész jelvénye

Erre a hírre reagálva (hogy városvezetőink további befektetőket keresve tegnap Írországba repültek) itt hívnám fel a figyelmet, hogy nem biztos, hogy minden ír beruházásnak örülnünk kell.
Mert:
Mielőtt olyan nagyon örömködni kezdünk minden ír befektetésnek szólók, hogy pl. a zalacsányi golfcentrum és az oda épített luxusfalú az tömör szcientológus beruházás.
Egy Anikó nevű hölgy árulja/árulta az ingatlanokat eszméletlen árakon, aki magyar származású majd pár éve valamelyik Benelux államból költözött haza, szeret lovagolni és közben meg az a munkája, hogy a Sármellékre repülővel érkező befektetőknek megmutatja az objektumot. Ha viszont megkérdezzük tőle, hogy mi a foglalkozása, akkor azt feleli, hogy "emberek (kézség)fejlesztésével" foglalkozik. Kicsit furcsán beszél magyarul. Másik érdekessége a hölgynek, hogy folyamatosan kérdez, de egy válaszra sem figyelve már az első mondatnál ismét kérdez valami egészen mást. (ennek az lenne az értelme, hogy így az emberek többségét ki lehet zökkenteni. Gondolatilag meg lehet fogni. Ezt a fajta "technikát" mellesleg bajban levő emberekre tanítják is.)

Nos kérdezhetitek, hogy mi köze mindennek a szcientológiához?
Két dolog.
Egyik, hogy van közvetlen ismerősöm/barátom akinek a gyereke Anikóéknál van. A hölgyet a barátom is ismeri és a gyerekétől tudja, hogy pl. Xanu hercegben hisznek. (és nem mellesleg ugyan úgy pszichiáteres szöveget tolnak, mint mondjuk most aktuális a Szeiler Gabiék is a monitormagazin rólam szóló cikkében)
A másik, hogy mikor megkérdeztem Anikót, hogy miért vesznek a világ messzi pontjáról emberek ilyen látszólag eldugott helyen ennyire irreális árakon ingatlanokat, akkor Anikó csak annyit felelt, hogy a projekt mögött olyan emberek vannak, akiknek a szavára ennyire adnak. Azaz magyarul az Ő egyházuknak a vezetői állnak a beruházás mögött és ezért veszik meg azokat az ingatlanokat.
Ami ha kicsit belegondolunk nem is annyira butaság. Hisz ha egy lakóövezetet egy golfpálya vesz körbe, akkor az viszonylag jól el is van szeparálva a külvilágtól meg jól álcázható is, hisz ott nem vallási tevékenység folyik hanem sport.
Mindehhez pedig közel a reptér, könnyen megközelíthető.
Nos ennyit az írországi golfberuházásról.
És ez még miért fontos (hogy mindenképpen ide megírtam) mert ennyi pénzel csak idő kérdése mikor veszik át környékünkön a politikai (azaz a végrehajtó!) hatalmat is. A régi sztk épülettel szemben már irodájuk is van.
Roppant fegyelmezettek, céltudatosak és rengeteg pénz van mögöttük.
Csak pl. barátom vesztette el a fiát miattuk, csak családok esnek szét, mennek tönkre...

 

Jó üzlet az egyház - jut az ördögűzőknek is

Képtelenség olyan hitbéli tanítással előrukkolni, amely ne találna követőkre. Az egyházalapítási buzgalmat alighanem csak fokozza, hogy viszonylag könnyen és kockázat nélkül lehet állami támogatáshoz jutni.
Az egyházak jelentős kiegészítést kapnak a költségvetéstől, attól függően, hogy a kérdéses vallási közösség számára hányan utalják át adójuk egy százalékát. Az egyházként nyilvántartásba vett szervezetek tavaly egyszázalékos felajánlásként 4,3 milliárd forintot kaptak, az állam ezt több mint 7,5 milliárddal toldotta meg. A végösszeg tehát a 12 milliárd forinthoz közelít. Léteznek bizonyos törvényi megszorítások, de a lényeget tekintve elmondható: az egyházak ezt a pénzt arra költik, amire akarják.
A támogatás nem kevesebb, mint 144 szervezet között oszlik el, a hivatalos lista szerint ennyi egyház igyekezett elnyerni az adófizetők kegyeit. A jól ismert vallások reprezentánsai mellett boszorkányok, táltosok és mindenféle mágushitűek is mozgolódnak a vallási porondon. Bár az egy százalékból és az állami kiegészítésből befolyó támogatás túlnyomó része a nagy keresztény felekezetek (katolikus, református, evangélikus) büdzséjét gyarapítja, a feltörekvő kisebb közösségeknek se lehet okuk panaszra.
A tavalyi adófelajánlási verseny egyik meglepetése a Közösség a Születés Méltóságáért nevű egyház volt, amely korábbi népszerűségét megsokszorozva mintegy hatezer adófelajánlást, azaz 27,5 millió forintot könyvelhetett el. Az ehhez társuló állami kiegészítés mintegy 61,5 millió forint: összesen ez már 89 millió. A népességfogyás megállításán munkálkodó szervezet tagjai születéskor, a köldökzsinór elvágásakor elmondanak egy imát, de a kérdés ettől még megválaszolatlan marad: ez a közösség vajon mitől egyház?
A megszálló lényektől való megszabadítást, ördögűzést, tűzönjárást is kínáló Árkádia Fényeinek Spirituális Egyháza 5,3 millió forint költségvetési kiegészítéshez, az adószázalékokat is beszámítva közel nyolcmillió forinthoz jutott. Ehhez képest aprópénz az a nem egészen másfél-másfél millió, amivel a Gyurcsok József távgyógyító nevével fémjelzett Egyetemes Szeretet Egyháza, illetve az optimista világszemlélet térhódításán fáradozó Derű Egyház növelte bevételeit.
Az Univerzum Egyháza több mint hárommillió (az adófelajánlásokkal együtt ötmillió) forinttal gazdagodott. A tudományosságra nagy hangsúlyt fektető egyház hitvallása szerint őseink hatezer évvel ezelőtt "egy nagy hullámban érkeztek a Földre", mégpedig az Univerzumból, amely felett - ezzel sem árt tisztában lenni - a "Teremtők, a Vének Tanácsa és az Univerzum Parlamentje" őrködnek. Az egyház vezető lelkésze Kisfaludy György. Ő a Hun Népfőiskola elnöke és a Terembura című hun kutatási magazin főszerkesztője.
A szintén egyházként bejegyzett Metafizikai Hagyomány Centruma - az 1,9 milliós állami kiegészítést is beleszámítva - több mint hárommillió forintot kapott. A Centrumról amúgy tudni kell, hogy "lokalizációját tekintve esszenciálisan nem a térben van, hanem a tudati létben: a tudat és a lét egyedüli és aeternális (örökkévaló - a szerk.) középpontja".
A szóban forgó metafizikai egyház vegytiszta szélsőjobboldali eszméket hirdet. Vezetője Baranyi Tibor Imre, aki egyik írásában a "holokausztmítoszt" aljas és hazug propagandának minősíti. Okfejtése szerint a korabeli német precizitást és alaposságot ismerve szemernyi kétségünk se lehet afelől: "ha a Harmadik Birodalom ténylegesen és fizikailag ki akarta volna irtani a zsidóságot, akkor ma már legfeljebb antropológiai múzeumokból tájékozódhatnánk ennek a népnek a mibenléte felől". Egyébként - állapítja meg az egyházvezető - a "holokausztmítoszt" amerikai "zsidó-judeokrata zsurnaliszták" ötlötték ki.
Akadnak országok, ahol ezért bíróság elé állítanák: nálunk jár az állami támogatás.
A magyar jogszabályok megengedők. Száz támogató megléte esetén bárki alapíthat egyházként nyilvántartásba vett szervezetet. Vannak, akiket vallásos hitük vezet, de nyilvánvalóan vannak olyanok is, akiket a gazdasági lehetőségek csábítanak.

http://nol.hu/cikk/479689/

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivenaszcientologiarolmegint.blog.hu/api/trackback/id/tr96363703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Don Calo' · http://gangstersinc.tripod.com/Vizzini.html 2018.11.28. 19:10:36

rudolfjani is keményen pszichiátriai kórkép-eset! :D
süti beállítások módosítása