HTML

objektíven a szcientológiáról megint

Az oldal forrása egy Reformer nevű srác bolgja , ami szőrén szálán eltünt, jó információ forrás . Legyen itt mindenki okulására.

Friss topikok

friss szennyes..... csak teregessék

2008.05.12. 14:02 harmatOSA

Vádat emelnek a Szcientológia Egyház ellen Belgiumban

| 2007. 09. 05., 09:33 | Frissítve: 2007. szeptember 5., szerda 12:47

Csalás, zsarolás és más törvénytelenségek gyanújával vádat emelnek a Szcientológia Egyház ellen Belgiumban. A belga ügyészség a vádemelést az egyház belgiumi szervezete, úgynevezett európai irodája, valamint tizenkét természetes személy ellen tervezi. Az egyház szerint a médiában megjelent információ megsérti az esküdtszék döntését megelőző titkosság szabályát.

Pontos részleteket egyelőre nem közöltek, de a sajtó úgy tudja, hogy a két éve folyó vizsgálat nyomán több mint ezer oldalnyi irat készült az ügyben. Az egyes vádlottak ellen állítólag orvosi tevékenység törvénytelen gyakorlása, a kereskedelmi szabályok megszegése, a magánélet tiszteletét garantáló törvény megsértése, bűnszövetkezetben való részvétel miatt is alapos gyanú merült fel.

Nem az egyházat akarják betiltani

Ősszel dönt egy bíróság arról, hogy per indulhat-e az ügyben. A Szcientológia Egyház már jelezte, hogy nem követett el törvénytelenséget; szerinte a belga vádhatóságok sajtókampányt folytatnak ellene. A szervezet úgy ítélte meg, hogy emiatt intolerancia és negatív megkülönböztetés légköre lengi körül Belgiumban.

A Szcientológia Egyházat egyes európai országokban mindeddig nem jegyezték be, de például az Egyesült Államokban nagy tiszteletnek örvend. Az Emberi Jogok Európai Bírósága nemrégiben elmarasztalta Oroszországot a bejegyzés megtagadása miatt.

Belgiumban tíz éve jelent meg az első panaszos beadvány az egyház ellen, de az ügyészség most jelezte, lépéseinek célja nem az egyház betiltatása. Egyes korábbi beadványok szekta jellegű tevékenységgel is gyanúsították a szcientológusokat.

A belga hírügynökség értesülése szerint akár tízéves büntetés is kiszabható a leendő vádlottak ellen, de az ügyészség is elismerte, hogy inkább csak pénzbüntetésre számítanak.

Az egyház reagál

Az elmúlt tíz év során az ügyész úr a médiát használta arra, hogy tönkretegye a Szcientológia Egyház hírnevét, mivel nem tudott elegendő okot találni a bűnvádi eljárásra, reagált a belgiumi egyházat érintő MTI hírre a Szcientológiai Egyház Budapesti Titkársága.

"Az egyház szerint a médiában megjelent információ megsérti az esküdtszék döntését megelőző titkosság szabályát. Amennyiben ezt egy ügyész sérti meg, aki az Ügyészséget képviseli, akkor ez az ügyész az Európai Emberi Jogi Bíróság már meghozot döntése alapján, megsérti az Európai Emberi Jogi Egyezmény minden szabályát, különösen annak 6. cikkelyét" - áll a közleményben.

Az egyház budapesti titkársága emlékeztet arra, hogy "ez év április 5-én az Európai Emberi Jogi Bíróság (Első Szekció) már példaértékű döntést hozott egy ettől a belgiumi eljárástól teljesen független ügyben, - amely során megállapította, hogy a Szcientológia Egyház tagjainak is teljes mértékben joguk van a vallásszabadsághoz, mind a 46 országban, amely elismeri az Európa Tanács illetékességét, amelyek közé tartozik Belgium is". Európa legfelsőbb szintű bírósága megerősítette, hogy a Szcientológia bona fide, azaz jóhiszemű, tényleges vallás, olvasható a szcientológusok közleményében.

http://index.hu/politika/kulfold/szc4929/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivenaszcientologiarolmegint.blog.hu/api/trackback/id/tr100464983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása