HTML

objektíven a szcientológiáról megint

Az oldal forrása egy Reformer nevű srác bolgja , ami szőrén szálán eltünt, jó információ forrás . Legyen itt mindenki okulására.

Friss topikok

Nem csak magyar gond....

2008.05.21. 22:20 harmatOSA

Közkönyvtárak a Szcientológia Egyház célkeresztjében

 | 2008. május 9.
censorship.jpg

Telefonhívásokkal, „kontroll-látogatásokkal” és könyvküldeményekkel próbálják a szcientológusok befolyásolni a svájci közkönyvtárak könyvállományát. Az elmúlt hetekben számos közkönyvtárhoz nagy csomagok érkeztek az alapító, L. Ron Hubbard könyveivel. Ha a szervezet tagjai a szcientológiával szemben kritikus hangvételű könyvekre találnak a katalógusokban, tiltakoznak a könyvtárvezetésnél, diszkriminációról beszélnek és attól sem riadnak vissza, hogy a felügyeleti szervekhez forduljanak.

A Svájci Könyvtárszövetség elítéli a Svájcban gyakran csak „pszicho-szektának” nevezett szervezet módszereit. A szcientológusok szerint mindez csak félreértés.

Nem először fogalmazódik meg olyan vád a szcientológusokkal szemben, hogy antidemokratikus módon próbálják befolyásolni az emberek információhoz való hozzáférését. Az egyház képviselői és aktivistái perrel való fenyegetéssel internetszolgáltatók oldalairól is több esetben sikerrel vetettek le a vallást kritizáló oldalakat. Egy másik esetben az keltett felháborodást, hogy a szcientológusok saját híveik gépére olyan szűrő programot telepítettek, amelyik megtagadta a hozzáférést a szcientológiát bíráló weblapokhoz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivenaszcientologiarolmegint.blog.hu/api/trackback/id/tr88481401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása