HTML

objektíven a szcientológiáról megint

Az oldal forrása egy Reformer nevű srác bolgja , ami szőrén szálán eltünt, jó információ forrás . Legyen itt mindenki okulására.

Friss topikok

FUTTATNAK SOKAKAT

2008.05.22. 09:08 harmatOSA

Maratonfutók címei a szcientológusok kezében?
2008. május 3. 13:19

 
MNO
Olimpiai és világbajnok sportolók, színészek, előadóművészek, volt rendőrtisztek, politikusok, sőt még az egészségügyi minisztérium egyik főosztályvezetője is szerepel azon a listán, amelyet a Drogmentes Magyarországért Maraton szervezői tettek közzé internetes oldalukon. A listán azokat tüntették fel, akik védnökként vagy támogatóként csatlakoztak a szcientológia egyház egyik fedőszerveként működő Héliosz Alapítvány felhívásához. A maratonfutásra vállalkozó gyerekek és tanáraik viszont általában semmit sem tudnak arról, hogy nevük és címük a szcientológusok kezébe kerülhet.

„A drogmentes magyarországért maraton az nem az egyház szervezése. Ez a Héliosz Alapítvány szervezése, amelyet civil emberek szerveznek meg.” – jelentette ki Braun Mónika a Héliosz Alapítvány elnöke. Az alapítvány elnökének állításával ellentétben a szervezet honlapján is az olvasható, hogy a szcientológusok szervezik a Drogmentes Magyarországért Maratont.

Az Európa számos országában betiltott egyház magyarországi fedőszerve rengeteg ismert embert nyert meg a mozgalom támogatásához. A listán többek között megtalálható Schmitt Pál, Geszti Péter, Schirilla György, a teljes olimpiai férfi kajakcsapat és Madaras Ádám, volt világbajnok öttusázó is.

A szcientológia egyházhoz köthető alapítvány anyagi támogatói között megtaláljuk többek között a Magyar Vizilabda Szövetséget és az évente közel egymilliárd forint közpénzhez jutó Országos Polgárőr Szövetséget is. Szóvivőjük tagadta, hogy pénzzel is segítik a szcientológusokat, azt állította, mindössze a versenyek biztosításában vesznek részt.

Szántó Gábor, az Országos Polgárőr Szövetség szóvivője elmondta: „Az egyházhoz az égvilágon semmi közünk, és igyekszünk távol tartani magunkat a tevékenységüktől”. A maratoni futás 42 napja alatt több mint 300 települést keresnek fel a szcientológusok, a befutó május utolsó vasárnapján, vagyis gyereknapon lesz a Margitszigeten.

(hírTV)
http://www.mno.hu/portal/558297

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivenaszcientologiarolmegint.blog.hu/api/trackback/id/tr40481795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása